NIEUWS

NIEUW!

Het ‘oude’ boekje over de pont is opnieuw uitgegeven. Dit keer geheel in het Nederlands en geactualiseerd en uitgebreid met verhalen, geschiedenis, omgeving, etc. en rijk geïllustreerd in 70 pagina’s. Te koop op de pont en bij het ponthuis voor slechts € 5,-

 

Recordaantal passagiers in 2021!

Zondag 3 oktober was de laatste dag dat de pont fietsers en wandelaars overzette. Schommelden de gemiddelde aantallen passagiers in de laatste jaren tussen 9000 en 10.000, dit seizoen eindigde de teller om precies te zijn op 12.427.

Vooral het mooie nazomerweer en de vele toeristen die het Noorden opzochten, zorgden voor veel drukte op de pont. In de maand september werd de openingstijd verruimd door naast de weekenden, ook op werkdagen met dubbele diensten te draaien. Daar is duidelijk door de passagiers gebruik van gemaakt.

In juni kon door de versoepeling van de corona-maatregelen het terras weer opengesteld worden. Velen wisten het terras te vinden voor koffie, thee, frisdank of een ijsje. Ondanks, of misschien wel dankzij de coronapandemie kunnen zowel het bestuur en de vele vrijwilligers terugzien op een succesvol seizoen 2021.


Nieuwe waterwerken
Er is bepaald niet stilgezeten in dit voorjaar. Een aantal vrijwilligers is in het natte en stormachtige weer flink aan de gang geweest.

Zo is er een ingrijpende (waterbouwkundige) aanpassing geweest aan de beide kades; de ‘lelijke’ autobanden zijn verwijderd en er zijn zware balken naast de meerpalen aangebracht.
Op deze constructie zijn over de gehele lengte zgn. Omega wing-fenders van rubber aangebracht die het aanmeren van de gemakkelijker en soepeler moet maken. De bestaande meerpalen zijn weer glad gemaakt en voorzien van een groef om te voorkomen dat de landvasten eraf schuiven bij grote golven.

Verder is de onderkant van de pont aangepakt door het afstralen van de oude anti-fouling en zijn er nieuwe lagen primer en (niet-koperhoudende) anti-fouling opgebracht. Aan iedere zijkant van de pont zijn 2 D-fenders aangebracht die i.p.v. de

stootwillen ook het aanmeren moeten versoepelen. Het bleek noodzakelijk te zijn om de oude anodes onder de pont ook te vervangen.
Het gebruikelijke technische onderhoud (motoren/accu’s etc.) is op de werf uitgevoerd.

Het hele ponthuis en de plankieren zijn natuurlijk grondig schoongemaakt en klaar voor het nieuwe seizoen.

Wat ons betreft kan er gevaren worden!


FC7oktober2020
FC26aug2020

Wethouder de Pee opent vaarseizoen 2020

zondag 9 september 10.000e. passagier in 2018!

Voor een video-film van Pieter van Lingen, klik hier
Hieronder een kleine foto-impressie:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zaterdag 16 juni: Fiets(belevings)tocht voor jong en oud

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert de Stichting Molens in Menaldumadeel in samenwerking met de Stichting Keimpetille It Pontsje Werom een fiets(belevings)tocht voor jong en oud. Routekaarten zijn vanaf 10.00 uur verkrijgbaar bij de opstaplocaties. Een trekharmonica groep treedt  ’s middags op, op het terras bij het pontje. Voor verdere informatie zie bijgaande poster en de website van de molens; https://molensmenaldumadeel.nl.

 

 

 

Rabobank Clubkas Campagne 2018

Op zaterdag 14 april 2018 mocht de penningmeester weer het (maximale) bedrag van
€ 500 uit de Rabobank Clubkas Campagne in ontvangst nemen! Met dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.

Bedankt en graag gedaan!
In 2017 mochten wij ruim 9000 passagiers overzetten

Uitreiking bijdrage Rabobank Clubkas Campagne
Op dinsdag 27 juni heeft het bestuur in het Planetariumcafé de bijdrage uit de Rabobank Clubkas Campagne in ontvangst genomen. Onze pont was (weer) nr. 1 qua aantal stemmen (311) en dat leverde het maximale bedrag van € 500 op. Met dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.
Op de foto onze glunderende penningmeester Libbe Riemersma

Aandacht voor drukte pont op www.dronryp.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nieuwe kleding schippers en cateraars
Met ingang van dit seizoen zijn alle schipper voorzien van een ‘eigen’ jas van de pont.
De dames van de catering hebben een blauwe polo aan, ook voorzien van ons logo.
Duidelijk en herkenbaar!

Boomfeestdag Keimpetille groot succes!
Op woensdag 22 maart 2017 werd bij Kingmatille op de grens van Littenseradiel en Franekeradeel, de provinciale Boomfeestdag gevierd. En een feest was het! Even geen rekenen of taal, maar scheppen, zaadbommen gooien, met het pontje varen en genieten van warme chocolademelk met oranjekoek. Wie wil dat nu niet?
Laatste Boomfeestdag
Het thema was dit jaar ‘Bomen verbinden’. Een toepasselijk thema voor deze laatste Boomfeestdag in Littenseradiel en Franekeradeel. Volgend jaar horen vier dorpen van Littenseradiel en de gemeente Franekeradeel bij de gemeente Waadhoeke. Met het planten van de bomen in elkaars gemeente, is alvast de verbinding met elkaar gezocht. .

2016: Record aantal passagiers!
vanwadtotstad43-16
Bruidspaar op de pont
Vrijdag 9 september konden wij een kersvers bruidspaar verwelkomen, die op de pont een fotoreportage gingen maken. Een goede locatie als je het huwelijksbootje instapt! En indien gewenst kan er ook ter plekke getrouwd worden, want een van de schippers is beëdigd trouwambtenaar….Veel geluk Connie en Frits!

????????????????????????????????????

 

OPEN DAG zaterdag 28 mei groot succes!

De open dag, waarbij de fietspont (letterlijk en figuurlijk) een centrale rol speelde trok veel bezoekers. Veel bedrijven, van veeteelt-, akkerbouw- tot galerie en theetuin, namen deel aan de open dag route. Onderweg stempels verzamelen en inleveren bij de pont leverde een gratis ijsje op! De pont vervoerde bijna 300 passagiers. Het mooie weer, de catering bij de pont en de muziek van de trekzakspeelsters droegen hier ongetwijfeld aan bij.


Inzet pont in  Akkrum.
Tijdens de herstelwerkzaamheden aan de Weidlânbrêge in Akkrum wordt onze pont ingezet voor fiets- en voetgangersverkeer over de Boarn. Tussen de Himdyk en It Weidlân zorgen onze schippers met pont voor vervoer op 11 februari, 9 maart en waarschijnlijk later nog een dag.