HOME


RABOBANK CLUBSUPPORT

De pont is op de 4e. plaats geëindigd met een donatie van € 953,26
Alle stemmers hartelijk bedankt!


RABOBANK CLUBSUPPORT

Ook dit jaar organiseert de Rabobank (NWF) weer de Rabo Clubsupport. Verenigingen en stichtingen uit de regio kunnen hiermee hun clubkas spekken en onze stichting Fietspont Keimpetille doet natuurlijk ook hieraan mee. Als iedereen meedoet, kunnen we hier zo de clubkas aardig spekken!
Als u lid bent van de Rabobank kunt u stemmen van 5 t/m 25 oktober door in te loggen in de app of op de website van De Rabobank en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport. Zegt het voort!!
Zie ook hier


Reportage van Omrop Fryslân over de 10.000ste bezoeker en 10-jarig jubileum.
K
lik hierOPEN MONUMENTENDAG
Zaterdag 14 september is het Open Monumenten Dag. Tussen alle monumenten is een fietsroute van 16 km uitgezet, die begint bij de boerderij Sinne State en via het Pontje van Keimpetille uiteindelijk uitkomt bij  ‘Op Hatzum’ .Bij mooi weer wordt u op het Pontje verwelkomd door live muziek (alleen ‘s middags). En natuurlijk kunt u er een heerlijk bakje koffie/thee drinken.
Graag tot ziens op zaterdag 14 september.!
(i.s.m. de Rypster Aldheidskeamer, de Stg. Molens in Menaldumadeel ,de Vogelwacht Dronrijp en de Wurkgroep Histoarysk Dronryp)

Voor de honderdste keer dit seizoen met pont overgezet bij Kingmatille


Schippers IJde van der Meer en Kijmpe Tuijl van de fietspont bij Kingmatille konden deze week Pieter van der Schaaf uit Dronryp voor de honderdste keer dit seizoen overzetten. Hoewel Pieter geen abonnement heeft, steekt hij meermalen per week met de pont het Van Harinxmakanaal over. Hij kocht inmiddels dus precies honderd kaartjes.
De pont is een belangrijke verbinding in een fietsroute en ik draag de Stichting een warm hart toe. Volgend jaar neem ik wel een abonnement en doneer dan wat extra. De vrijwilligers doen goed werk”, stelt Van der Schaaf.
Hij maakt als recreatieve fietser meermalen per week een tocht die altijd langs de fietspont loopt. Op het pont-terras drinkt hij ook graag een kopje koffie en ontmoet bekenden.
(bron: Franeker Courant)

RABOBANK Clubkas Campagne Nr.1 !
Weer is fietspont Keimpetille nr. 1 geworden in de Rabobank Clubkas Campagne. 
Dit jaar was dit resultaat goed voor een bijdrage van € 2.233,02
En daar zijn we heel blij mee! Alle stemmers ontzettend bedankt!

Fiets- en wandeltochten

De zonnepont maakt diverse fiets- en wandelroutes mogelijk en op het terras zijn honger en dorst te laven. Wie het trouwens leuk lijkt om ook vrijwilliger bij de Fietspont Keimpetille te worden: dat kan. de stichting Stichting Keimpetille It Pontsje Werom zoekt nog enkele mensen die de catering op het terras willen verzorgen voor een dagdeel per week.

Geen avonddiensten

In het voorseizoen tot 31 mei zijn de doordeweekse diensten van 13.00 tot 18.00 uur en in het weekend wordt om 10.00 uur begonnen. Dezelfde vaartijden zijn er van 2 tot en met 29 september. In het hoogseizoen, juni, juli en augustus, zijn alle veerdiensten van 10.00 tot 18.00 uur. De diensten tot ‘s avonds 20.00 uur zijn afgeschaft wegens te geringe belangstelling.


Bedankt, ruim 10.000 passagiers in 2018!

 

10.000e passagier van 2018!

FOTO: Pieter van Lingen

Vanmiddag 9 september was Mw. T. Hiemstra-v.d. Lei de 10.000e. passagier die dit jaar mocht worden overgezet. Zij ontving uit handen van de voorzitter een bos bloemen en een seizoenskaart voor 2019. De aanwezige bezoekers en vrijwilligers werden getrakteerd op speciale oranjekoek. Een record aantal sinds het 8-jarig bestaan van de pont.
Dit succes is natuurlijk mede te danken aan het prachtige zomerweer tot nu toe.
Vanaf de inbedrijfsname van de pont in 2011 zijn er zo’n 65.000 passagiers overgezet, waarbij ieder jaar het aantal groeide. Een indicatie van het succes en de behoefte van een fietspont over het Van Harinxmakanaal.
[voor meer foto’s en een video: zie NIEUWS]


De Stichting Keimpetille, It Pontsje Werom onderhoudt een fietspont over het Van Harinxmakanaal tussen de buurtschappen Kingmatille en Hatzum. In het voor- en naseizoen vaart de pont van maandagmiddag t/m vrijdagmiddag van 13-18 uur; zaterdag en zondag van 10-18 uur.
In het vakantieseizoen de hele week van 10 tot 18 uur.(zie openingstijden)
Per oversteek kunnen maximaal twaalf passagiers mee.

*Groepen kunnen op afspraak ook buiten de reguliere tijden worden overgezet.Voor informatie kunt u contact opnemen met Auke Talsma, 06 46 54 48 86 of Jouke Vlietstra, 06 39 01 53 37.
De Pont(schipper) is bereikbaar op 06 21 38 89 24.

CATERING
Op het uniek en fraai gelegen terras bij het ponthuis kunt u in alle rust genieten van koffie, thee, frisdrank en overheerlijk boerderij-ijs.

TARIEVEN
per vaart € 1,- pp / seizoensabonnement € 20,-
Pinnen is op de pont niet mogelijk!
Bank: NL37 RABO 0128 3895 59
t.n.v. Stg. Keimpetille,it Pontsje Werom
Dronryp

klik op onderstaande kaart voor vergroting